Vždy když mi zůstanou okurky, připravuji toto: Domácí okurkový salát bez konzervantů a éček s úžasnou chutí
-
Příprava7 min.
-
Vaření26 min.
-
Porcí1
-
Zhlédnutí1 310
V letních dnech je úžasným osvěžením právě okurkový salát. Někdo si ho v létě neodpustí k jakémukoli jídlu a někdo jiný si s ním vystačí i bez hlavního jídla.
Každý připravuje okurkový salát svým nejoblíbenějším způsobem.
Někdo si na něm pochutnává se smetanovou zálivkou, někdo s octovou. Může být sladší, slanější nebo kyselejší.
Proti gustu nelze nic namítat.
Inspirujte se však naším dnešním receptem na ten nejchutnější okurkový salát.
Budete si ho pochvalovat ještě dlouho a žádný jiný už nebudete chtít připravovat.
Budeme potřebovat následující ingredience:
- 3 kg okurek
- 4 velké cibule
- 4 zelené papriky
- 4 polévkové lžíce vegety
- 15 dkg cukru
- 4 dl octa
Takto budeme v receptu postupovat:
- Okurky nakrájejte na drobná kolečka. Veškerou zbylou zeleninu nakrájejte na drobné kousky.
- Veškerou zeleninu smíchejte v míse. Přidejte vegetu, cukr i ocet.
- Počkejte půl hodiny, než všechny suroviny pustí šťávu. Směs v míse přikryjeme utěrkou.
- Necháme odstát 24 hodin.
- Potom směsí naplníme sklenice a zavíčkujeme. Skladujeme v chladu.
Máme hotovo.
Přejeme vám dobrou chuť.
zdroj: befottkompotsavanyusag.com/vegetas-uborka-telire-tartositoszer-nelkul-miota-kiprobaltuk-a-megszokott-csemegeuborka-helyett-mindig-ezt-keri-a-csalad.html
Leave a Review